luni, 8 februarie 2010

Ziua perfecta

Ziua perfecta a fost azi, pentru ca:
- afara a nins si a viscolit ca atunci cand e cod portocaliu
- pisicile, toate trei, au dormit toata ziua cand pe jos, cand pe mine
- am lenevit toata ziua uitandu-ma la televizor si minunandu-ma de felul in care casa mea incet incet se ascunde complet sub zapada.

Ziua perfecta s-a incheiat azi. De maine dimineata incepe saptamana de cosmar pentru ca:
- codul portocaliu s-a prelungit
- masina este acoperita de zapada si nu cred c-o voi putea scoate
- drumurile vor fi impracticabile
- daca mai raman acasa, o sa mananc pisicile, pentru ca frigiderul este gol

Imi place zapada, recunosc, dar parca e prea multa acum. Si inca ninge...

3 comentarii:

  1. :))) Orice, numai să nu mănânc pisicile!:)

    Ar fi horrorul perfect. Un film care incepe cu o femeie ce-si mângâie mulțumită pisicile, în timp ce se gândește ”Azi e o zi perfectă”, și se termină cu aceeași femeie, mâncându-și pisicile.

    RăspundețiȘtergere
  2. :))) ma uitam la ele cat sunt de micute, nici o caciula nu-mi iese din blana uneia. poate doar o manusa dintr-una si cealalta din alta. pacat ca sunt 3 pisici de 3 culori.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ziua perfecta. Anul perfect.

    Ziua perfecta este ziua cand descoperi perfectul in orice. Sa ai trei pisici este perfect. Este mult mai bine decat una singura si infinit mai bine decat sa ai patru pisici.Pentru ca au culori diferite:). Ce conteaza ca masina e acoperita cu zapada. Ai ocazia unica de a avea o masina alba, fara costuri. Si cand vrei, o schimbi. Culoarea.
    Ai scris ca nu ai avut un an foarte bun. Incearca sa deschizi televizorul la intamplare. Observa reactia familiei unei victime a unui accident rutier, observa durerea. Incearca apoi altceva, mai soft. Un batran care plange pentru ca nu mai are nimic, casa, familie,nimic. Pentru ca este castigatorul unei infame loterii a sortii. Nimic nu este mai grav ca un batran plangand. Asta pentru ca un batran este un stapan al trecutului. Le-a vazut pe toate, a trecut prin toate, bune si rele, a fost actorul principal in microuniversul lui. Le-a vazut pe toate si totusi plange...
    Inca o incercare: treci cu masina pe langa institul oncologic Fundeni. Auzi o liniste teribila. Este forma cea mai acuta a strigatului mortii. Prezenta sau viitoare.
    Acum inchide televizorul si uita-te in jurul tau. Ce vezi? O casa frumoasa, un copil superb, un alt miracol ce urmeaza sa apara pe lume. AI AVUT UN AN PERFECT!
    Doar noi oamenii avem acest blestem asupra noastra, cautam fericirea in afara noastra, o raportam la altceva. Si nu e normal cum nici noi nu suntem normali. Poate ai avut un an in care nu ti-au iesit lucruri pe care ti le-ai propus. Insa acestea sunt variabile. Fericirea este adoptata de lucrurile constante. Familie, sanatate si cam atat. Doar daca le pierzi pe acestea ai un an prost.
    Nu mi-am propus sa am o abordare atat de pretioasa, plina de filosofie de apartament. Cred insa ca am dreptate.

    Vorbim...

    RăspundețiȘtergere

Comentariul tău este important pentru mine!